De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor.

Sabine van der Eijk Uitvaartondernemer

Uitvaarten verzorgen is een vak. Al meer dan 30 jaar is Van der Eijk Uitvaartverzorging een begrip in het Westland. Als gedreven Uitvaartondernemers mochten mijn vader en ik voor meer dan 1500 mensen het afscheid verzorgen.

Het bedrijf, door mijn vader opgericht in 1988, is door mij na zijn overlijden afgelopen voorjaar voortgezet.

Voor mij persoonlijk is er het afgelopen jaar veel veranderd. De kernwaarden van Van der Eijk Uitvaartverzorging zijn echter hetzelfde gebleven en blijf ik met verve uitdragen: dichtbij en vertrouwd.

Als Westlander voor Westlanders sta ik naast, voor en achter mensen wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn. Ik doe wat er moet gebeuren wanneer iemands dierbare overlijdt. Mensen kunnen op mij bouwen zoals ze dat op mijn vader konden. Ik regel, plan, verzorg en ontzorg. En alles wat ik doe, doe ik met enorme toewijding.

Ik ben Lenno Jol directeur van Post Mortem. Ik kom uit een familie waar ik de derde generatie ben, welke werkzaam is in de uitvaartzorg.

Sinds zo’n 17 jaar ben ik betrokken bij Post Mortem het bedrijf waar ik vroeger naast mijn studie ook werkzaam was. Post Mortem is gespecialiseerd in postmortale zorg. Dit houdt in dat wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag onder andere uitvaartondernemingen ondersteunen bij de verzorging, opbaren en vervoer van overledenen. De eerste hulp bij overlijden.
Wij verzorgen opbaringen thuis, in de rouwkamers van begraafplaatsen en crematoria. Voor het vervoer van bijvoorbeeld een ziekenhuis naar huis of naar een rouwkamer. Maar ook van mensen welke overleden zijn in het buitenland overbrengen naar Nederland of van Nederland naar het buitenland.

In het Westland verzorgen wij onze werkzaamheden vanuit onze vestiging aan de Vlotlaan in Monster. Wij zijn al vele jaren partner van Van der Eijk Uitvaartverzorging. Met de oprichter Arjan hebben wij vele jaren samengewerkt. Wij zijn er trots op dat wij nu, met de tweede generatie, Sabine van der Eijk, de samenwerking mogen voortzetten.

logo post mortem
uitvaartspreekster Wanda Kunz

De Uitvaartspreekster

Mijn naam is Wanda Kunz en ik ben uitvaartspreker en ceremonieleider bij afscheid.

Samen een afscheid persoonlijk maken, is waar ik me sterk voor maak.

Ik schrijf levensverhalen en overdenkingen omdat elk geleefd leven een mooie afronding verdient. Mijn streven is de overledene – tijdens de afscheidsceremonie – nog eenmaal over het voetlicht te brengen, precies zoals hij of zij was. Met respect en warmte en woorden op maat. En misschien met rituelen die passen bij de overledene en nabestaanden.

>lees verder<

 

Crematorium De Dijk

Wat leuk dat Sabine ons de ruimte geeft om iets te vertellen over ons en over ons crematorium. Wij zijn Teun Kuijvenhoven en Henny Ammerlaan. Ruim vijf jaar geleden zijn we crematorium De Dijk in Maassluis gestart. Wij kenden Arjan al via het werk van Teun als drager. Het was dus ook heel fijn om hem vijf jaar geleden te mogen ontvangen als uitvaartverzorger, in onze locatie. In de jaren die daarop volgden kwam Sabine er steeds vaker bij. Nu, na het overlijden van Arjan, blijft Sabine een gewaardeerde klant.

>lees verder<

Crematorium De Dijk

Ook ik stel me graag op deze plek voor. Veel mensen kennen me misschien want ik heb vele uitvaarten met Arjan samengedaan.

Toen hij en ik in 1995 een relatie kregen, hadden we beiden al een rugzak vol levenservaring en samen 4 kinderen. Arjan was inmiddels een paar jaar bezig zijn bedrijf in de uitvaartzorg op te bouwen en als weduwe voelde het voor mij vanzelfsprekend een steentje bij te dragen. Omdat wij 24/7 beschikbaar zijn, begon het met het opnemen van de telefoon. Ik groeide in mijn rol. Mensen gaven aan zich door mij gezien en begrepen te voelen en uiteindelijk is het uitvaartwerk ook bij mijn leven gaan horen.

>lees verder<