De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor.

Sabine van der Eijk Uitvaartondernemer

Uitvaarten verzorgen is een vak. Al meer dan 30 jaar is Van der Eijk Uitvaartverzorging een begrip in het Westland. Als gedreven Uitvaartondernemers mochten mijn vader en ik voor meer dan 1500 mensen het afscheid verzorgen.

Het bedrijf, door mijn vader opgericht in 1988, is door mij na zijn overlijden afgelopen voorjaar voortgezet.

Voor mij persoonlijk is er het afgelopen jaar veel veranderd. De kernwaarden van Van der Eijk Uitvaartverzorging zijn echter hetzelfde gebleven en blijf ik met verve uitdragen: dichtbij en vertrouwd.

Als Westlander voor Westlanders sta ik naast, voor en achter mensen wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn. Ik doe wat er moet gebeuren wanneer iemands dierbare overlijdt. Mensen kunnen op mij bouwen zoals ze dat op mijn vader konden. Ik regel, plan, verzorg en ontzorg. En alles wat ik doe, doe ik met enorme toewijding.

Ik ben Lenno Jol directeur van Post Mortem. Ik kom uit een familie waar ik de derde generatie ben, welke werkzaam is in de uitvaartzorg.

Sinds zo’n 17 jaar ben ik betrokken bij Post Mortem het bedrijf waar ik vroeger naast mijn studie ook werkzaam was. Post Mortem is gespecialiseerd in postmortale zorg. Dit houdt in dat wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag onder andere uitvaartondernemingen ondersteunen bij de verzorging, opbaren en vervoer van overledenen. De eerste hulp bij overlijden.
Wij verzorgen opbaringen thuis, in de rouwkamers van begraafplaatsen en crematoria. Voor het vervoer van bijvoorbeeld een ziekenhuis naar huis of naar een rouwkamer. Maar ook van mensen welke overleden zijn in het buitenland overbrengen naar Nederland of van Nederland naar het buitenland.

In het Westland verzorgen wij onze werkzaamheden vanuit onze vestiging aan de Vlotlaan in Monster. Wij zijn al vele jaren partner van Van der Eijk Uitvaartverzorging. Met de oprichter Arjan hebben wij vele jaren samengewerkt. Wij zijn er trots op dat wij nu, met de tweede generatie, Sabine van der Eijk, de samenwerking mogen voortzetten.

logo post mortem
Kim Duindam kimkimfotografie

KimKim Foto

Foto`s zijn de onmisbare visuele ingrediënten van ons leven…

Van der Eijk Uitvaartverzorging, vroeg mij een stuk te schrijven over wat uitvaartfotografie inhoudt. Natuurlijk wil ik graag delen hoe waardevol die allerlaatste foto’s kunnen zijn.

Ik ben Kim Duindam, gepassioneerd fotograaf en sinds 2016 de eigenaar van KimKimFoto.

>lees verder<

 

Crematorium De Dijk

Wat leuk dat Sabine ons de ruimte geeft om iets te vertellen over ons en over ons crematorium. Wij zijn Teun Kuijvenhoven en Henny Ammerlaan. Ruim vijf jaar geleden zijn we crematorium De Dijk in Maassluis gestart. Wij kenden Arjan al via het werk van Teun als drager. Het was dus ook heel fijn om hem vijf jaar geleden te mogen ontvangen als uitvaartverzorger, in onze locatie. In de jaren die daarop volgden kwam Sabine er steeds vaker bij. Nu, na het overlijden van Arjan, blijft Sabine een gewaardeerde klant.

>lees verder<

Crematorium De Dijk

Ook ik stel me graag op deze plek voor. Veel mensen kennen me misschien want ik heb vele uitvaarten met Arjan samengedaan.

Toen hij en ik in 1995 een relatie kregen, hadden we beiden al een rugzak vol levenservaring en samen 4 kinderen. Arjan was inmiddels een paar jaar bezig zijn bedrijf in de uitvaartzorg op te bouwen en als weduwe voelde het voor mij vanzelfsprekend een steentje bij te dragen. Omdat wij 24/7 beschikbaar zijn, begon het met het opnemen van de telefoon. Ik groeide in mijn rol. Mensen gaven aan zich door mij gezien en begrepen te voelen en uiteindelijk is het uitvaartwerk ook bij mijn leven gaan horen.

>lees verder<

Nederwerk Grafmunumenten

Mijn naam is René Nederpelt, oprichter van Nederwerk Grafmonumenten. In 1991 als schoolverlater in het tuinbouwbedrijf van mijn vader begonnen om vervolgens een eigen tuinbouwonderneming te starten. Hier heb ik tot 2006 met heel veel plezier potplanten en chrysanten gekweekt. De Nederlandse wetgeving dwong ook mij tot keuzes waar ik niet achter stond. Hierop heb ik het bedrijf verkocht en ben als zzp-er bij toeval in de grafdelving terechtgekomen.

>lees verder<

nederwerk steenhouwer van der eijk uitvaartverzorging
Gerrit en Corina Riezebos rouwdrukwerk
UitvaartBloemstylist Bianca Vreugdenhil
Ik was jong en droomde van een boerderij. Niet omdat ik boerin wilde worden maar omdat ik sterk het gevoel had dat daar mijn “roots” liggen, met dieren werken maar ook vooral met bloemen en planten. Ik kwam er op jonge leeftijd al achter dat bloemenkleuren en – geuren emoties kunnen opwekken. Ze laten herinneringen herbeleven en ik linkte ze al snel aan mensen om mij heen.

Een opleiding voor hetgeen ik voor ogen had, vond ik niet echt maar ik haalde wel alle vakdiploma’s om een bloemenwinkel te beginnen. Zoals vaak loopt het in het leven soms anders. Ik ben er zelf wel van overtuigd dat alles op zijn eigen tijd komt. Ik zeg wel eens, ik had veel eerder eigen ondernemer willen worden. Maar toch is dit beter zo, alles wat ikleerde nam ik mee in een nieuwe reis wat in 2015 Bloemstylist werd.

>lees verder<

Dragersvereniging Maasmond

De mensen van het volgende bedrijf waar ik mee mag samen werken, nemen letterlijk de overleden dierbaren op de schouders.
Ik heb diep respect voor deze heren, soms is het een behoorlijke afstand wat er afgelegd moet worden en ik kijk ook regelmatig om, om te zien of de heren het nog wel “redden”. Maar eigenlijk kan ik hen blindelings vertrouwen en dat is net als bij de vorige bedrijven een prachtige band die door mijn vader is opgebouwd en door mij voortgezet mag worden.

>lees verder<

Dragersvereniging Maasmond