De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor. – Sabine

nederwerk steenhouwer van der eijk uitvaartverzorging
Nederwerk Grafmonumenten

Mijn naam is René Nederpelt, oprichter van Nederwerk Grafmonumenten. In 1991 als schoolverlater in het tuinbouwbedrijf van mijn vader begonnen om vervolgens een eigen tuinbouwonderneming te starten. Hier heb ik tot 2006 met heel veel plezier potplanten en chrysanten gekweekt. De Nederlandse wetgeving dwong ook mij tot keuzes waar ik niet achter stond. Hierop heb ik het bedrijf verkocht en ben als zzp-er bij toeval in de grafdelving terechtgekomen.

De werkzaamheden bestonden uit graven delven, graven ruimen, grafmonumenten plaatsen en restaureren. Dat laatste aspect van deze branche intrigeerde mij enorm. Eind 2010 heb ik een pandje gekocht, op de eerste etage een klein winkeltje ingericht en een werkplaats op de begaande grond. Op een dag belde Arjan van der Eijk met de vraag of hij een bakkie kon komen doen. Al snel bleek dat wij op een leuke manier aan elkaar gewaagd waren. Allebei in het bezit van de Westlandse mentaliteit ‘Niet lullen maar poetsen’ en we staken onze ongezouten mening niet onder stoelen of banken.

In 2016 heeft Nederwerk het huidige pand betrokken aan de Mercuriusplein 2 in Poeldijk, voorzien van een ruime toonzaal op de begaande grond. Ook hier is een Arjan een aantal keer langs geweest, altijd vrolijk en hartelijk. Het overlijden kwam ook bij mij als een schok. Zijn markante persoonlijkheid zal door iedereen worden gemist, zowel door collega als concurrent.

Inmiddels is mijn jongste zoon Bryan het bedrijf komen versterken. Momenteel loopt hij twee dagen in de week stage bij collega’s in Veenendaal en doorloopt hij de steenhouwers opleiding. De overige dagen werken we samen, wat ik als heel plezierig ervaar. Hij is leergierig, heeft een natuurlijke rust en is niet bang om zijn handen vuil te maken.

Na het overlijden van Arjan heeft Sabine het bedrijf op krachtige wijze voortgezet. Iets waar ik ontzettend veel bewondering voor heb. Sabine, alle succes toegewenst, ik weet zeker dat die ouwe daarboven kei-trots op je is!