De uitvaart

Als iemand overlijdt, komt u in een emotionele en moeilijke periode. Toch moeten allerlei praktische beslissingen genomen worden met betrekking tot de begrafenis of crematie

Persoonlijke aandacht is erg belangrijk, vooral in de dagen tussen overlijden en de uitvaart, wij zijn voor u dan niet alleen uitvaartverzorger maar vooral begeleider. Wij zullen u de mogelijkheden aandragen hoe de familie betrokken kan worden bij de uitvoering, waardoor u de uitvaart een persoonlijk karakter geeft.

 

Wij staan u met raad en daad terzijde om de uitvaart te regelen en te begeleiden. Ons streven is om in samenspraak met de familieleden een mooie uitvaart voor te bereiden, waar men met een goed gevoel op terug kan kijken.

Ons contact met u eindigt niet na de begrafenis of crematie, na de uitvaart wordt er meestal een dankbetuiging verstuurd of in de krant geplaatst, ook hiermee kunnen wij u adviseren.
Tevens kunnen wij u van dienst zijn met:
• Opsturen polissen;
• Kleine administratieve handelingen;
• Adviseren grafmonument;
• As verstrooiïng of een urn bestemming.

Begrafenis

Door de jaren heen is er veel veranderd en mensen maken hier dankbaar gebruik van om een begrafenis in het Westland of Midden-Delfland zo te regelen zoals het best bij de overledene past. Het is bijvoorbeeld mogelijk om opnames te maken, zodat u de beelden terug kunt zien van de uitvaart. Of, wat dacht u van een zelfbeschilderde kist door eventuele (klein) kinderen.

Gelukkig denken we veel meer na over hoe wijzelf of onze dierbaren de uitvaart zouden willen. U kunt, binnen bepaalde kaders, uw eigen draaiboek samenstellen voor de begrafenis in het Westland of Midden-Delfland.

Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring en weten wat de mogelijkheden zijn. Een begrafenis regelen kan veel vragen oproepen. Indien u vragen heeft, belt u dan gerust.
U kunt te allen tijde een beroep op ons doen en een afspraak met ons maken door te bellen naar 0610782883 of een mail te sturen naar uitvaart@vd-eijk.nl

Sabine van der Eijk, uitvaartleidster

Natuurbegraafplaats

De begrafenis kan ook plaatsvinden op een natuurbegraafplaats.

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld onder een mooie oude boom of juist in het open veld. Een natuurbegraafplaats is een groot stuk natuur waar u vrij bent een plek te kiezen. Op de natuurbegraafplaats zijn geen grafafdekkingen toegestaan. Wel is een eenvoudige houten boomschijf toegestaan, als markering van het graf.

Natuurbegraven is onder andere mogelijk op natuurbegraafplaats Heidepol te Arnhem. Voor meer informatie kunt u de website bekijken.
www.natuurbegraafplaatsheidepol.nl

Crematie

De laatste jaren is cremeren enorm toegenomen, zeker in de grote steden. Ook in het Westland neemt het aantal crematies toe.
Indien u voor een crematie kiest zijn er diverse mogelijkheden wat u met de as kunt doen.

1. De as kan verstrooid worden, (niet binnen 1 maand na de crematie), op het strooiveld van het crematorium, in (of niet in) het bijzijn van familie. Ook kan de asverstrooiïng plaatsvinden op het nationaal verstrooiterrein Delhuyzen bij Arnhem (Veluwe).

2. De as kan verstrooid worden boven zee, ook indien men dit wenst in (of niet in) het bijzijn van familie.

3. De as kan op de begraafplaats in uw woonplaats begraven c.q. verstrooid worden of bijgezet in de urnenmuur.

4. Indien U dit wenst kan de urn met de as na een maand ook bij u thuis bewaard worden in een sierurn.

5. Ook kunt U een deel van de as in een zelf uitgekozen sieraad bewaren.

Wenst U een informatiepakket van crematoria Eikelenburg/Ockenburgh, bel ons dan gerust 0610782883 of vraag het aan door middel van een e-mail naar uitvaart@vd-eijk.nl.
Wij zorgen dan dat u binnen 7 dagen de informatie in huis heeft.