De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor. – Sabine

uitvaartspreekster Wanda Kunz

Marijke van der Eijk

Ook ik stel me graag op deze plek voor. Veel mensen kennen me misschien want ik heb vele uitvaarten met Arjan samengedaan.

Toen hij en ik in 1995 een relatie kregen, hadden we beiden al een rugzak vol levenservaring en samen 4 kinderen. Arjan was inmiddels een paar jaar bezig zijn bedrijf in de uitvaartzorg op te bouwen en als weduwe voelde het voor mij vanzelfsprekend een steentje bij te dragen. Omdat wij 24/7 beschikbaar zijn, begon het met het opnemen van de telefoon. Ik groeide in mijn rol. Mensen gaven aan zich door mij gezien en begrepen te voelen en uiteindelijk is het uitvaartwerk ook bij mijn leven gaan horen.

Arjan en ik hebben 26 jaar samengeleefd en 22 jaar samen gewerkt. Alles wat wij aan aandacht en zorg te bieden hadden, hebben we gestoken in ons samengestelde gezin en in Van der Eijk Uitvaartverzorging. Ik kijk met veel liefde en voldoening terug op mijn leven met hem en op al dat moois dat wij samen hebben opgebouwd. Niet alleen een florerend bedrijf in de uitvaartzorg maar ook warme familiebanden met stabiele volwassen kinderen en 8 geweldige kleinzoons.

Nu Arjan is weggevallen ben ik in de rouw, dat zal iedereen begrijpen. Maar ik put kracht uit mijn herinneringen en ik voel me gedragen door de mensen om me heen.

Dat Sabine het bedrijf voortzet, was al met Arjan afgesproken. Hij en ik zouden afbouwen en Sabine’s rol zou groeien. Een paar jaar geleden heeft Sabine haar vakdiploma’s gehaald en Arjan leerde haar in de praktijk de kneepjes van het vak. Door het plotse overlijden van Arjan, was van langzaamaan afbouwen en voorzichtig het roer overnemen echter geen sprake meer. Arjan’s leven stopte en onze levens kwamen in een stroomversnelling. Met liefde verleen ik nog hand- en spandiensten maar Sabine heeft de afgelopen 8 maanden het schip drijvende én op koers gehouden. Van der Eijk Uitvaartverzorging is bij haar in goede handen. Ik ben ontzettend trots op haar en ik weet dat Arjan dat ook zou zijn.

Graag sluit ik af met een boodschap aan de mensen om me heen: Stel niets uit, het leven is nu. Pak je kans, pak ‘m beet. Geniet van de kleine dingen maar sta soms ook eens stil en herdenk de mensen die je zijn komen te ontvallen. Steek een kaarsje voor ze aan en ervaar hoe dit ritueel zorgt voor rust, warmte, licht en verbondenheid.

Liefs, Marijke