De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor. – Sabine
Kim Duindam kimkimfotografie

Ik was jong en droomde van een boerderij. Niet omdat ik boerin wilde worden maar omdat ik sterk het gevoel had dat daar mijn “roots” liggen, met dieren werken maar ook vooral met bloemen en planten. Ik kwam er op jonge leeftijd al achter dat bloemenkleuren en – geuren emoties kunnen opwekken. Ze laten herinneringen herbeleven en ik linkte ze al snel aan mensen om mij heen.

Een opleiding voor hetgeen ik voor ogen had, vond ik niet echt maar ik haalde wel alle vakdiploma’s om een bloemenwinkel te beginnen. Zoals vaak loopt het in het leven soms anders. Ik ben er zelf wel van overtuigd dat alles op zijn eigen tijd komt. Ik zeg wel eens, ik had veel eerder eigen ondernemer willen worden. Maar toch is dit beter zo, alles wat ik leerde nam ik mee in een nieuwe reis wat in 2015 Bloemstylist werd.

Door de jaren heen merkte ik dat ik van al het bloemwerk, de rouwbloemen verwerking de mooiste kant van het vak vind. Ik luister naar de nabestaande en een beeld vormt zich in mijn hoofd van wie diegene was. Het bloemstuk wordt gekozen, soms met hulp van eigen verstuurde foto’s via whatsapp. Soms met foto voorbeelden van stukken wat ik eerder maakte welke op mijn laptop staan. Soms uit een van mijn boeken. Maar nooit, echt nooit worden twee stukken hetzelfde. Immers, geen enkel persoon is het hetzelfde.

Afscheid nemen van een dierbare is verdrietig. Ik help u graag om het afscheid van uw bijzondere dierbare tot een passende herinnering te maken. Ik neem voor u alle tijd om uw wensen te vertalen naar een stijlvol rouwstuk of boeket. Als uitvaartbloemist in Naaldwijk kunt u bij mij in het atelier rustig uw wensen bespreken. We zijn dan samen, zonder andere mensen zoals in een bloemenwinkel.
Het is vaak de gewoonte om een lint of mooie kaart te bevestigen aan het stuk of boeket, ook hiervoor kan ik zorgen. De linten druk ik zelf en kan in allerlei kleuren, kaarten in een ruime keuze en ook andere items ( houten harten bijvoorbeeld) kunnen van naam worden voorzien.

Sabine ken ik al ruim 20 jaar, omdat we elkaars werk zagen groeien en de werkwijze
waarop, bleek dat we een goede match vormden. Een mooie aanvulling op ieders eigen vakgebied. De korte lijnen tussen ons maakt het voor de nabestaanden een stuk eenvoudiger om de bloemen te bestellen.
De bloemstukken kunnen eindeloos variëren en u kunt altijd persoonlijke items
toevoegen, een kopje waar ze altijd uit dronk, de bril waar hij altijd mee las, de foto waar ze het mooist op lacht. Het rouwwerk is altijd heel persoonlijk, ik doe altijd mijn uiterste best en maak het geheel naar uw wensen en budget. Daarom zijn nooit twee stukken hetzelfde maar wel altijd met liefde gemaakt.

Klik hier om mijn website te bezoeken.