De partners

Uitvaarten verzorg ik niet alleen. Voor het mooist mogelijke afscheid werk ik samen met andere uitvaartprofessionals. De komende weken stel ik ze graag – één voor één – aan je voor. – Sabine

Gerrit en Corina Riezebos rouwdrukwerk

Drukkerij Riezebos

Het was in oktober 1930 toen Gerrit Riezebos (1905-1971) begon met zijn drukkerij aan het Koorlaantje in De Lier. Vanaf dat moment is rouwdrukwerk een deel van het pakket drukwerk dat in het bedrijf werd vervaardigd. Naar mate de jaren vorderden wisten steeds meer uitvaartondernemers de weg naar de drukker in De Lier te vinden. Zo ook Arjan van der Eijk die bij de oprichting van zijn uitvaartonderneming kwam vragen aan de tweede generatie Gerrit Riezebos (1930-2012) of deze ook voor hem het rouwdrukwerk wilde verzorgen.

Het was in een tijd dat rouwbrieven, het waren nog geen kaarten, allemaal dezelfde uitstraling hadden. Grijze rand rondom, soms zwart, altijd dezelfde opmaak, een foto of tekening plaatsen was niet mogelijk. Heel voorzichtig kwamen er wat rouwbrieven op de markt met heel frivool een geknakte korenaar of een fraai afgebeeld kruis. Het waren nieuwe kaarten waar Arjan graag mee aan de gang ging in het doorgaans behoudende Westland. Ook de mogelijkheden van de nieuwe druktechnieken werden door Arjan enthousiast omarmt.

Later toen de derde generatie Gerrit Riezebos (1959-…) en zijn vrouw Corina het roer overnamen ontstonden er op het gebied van rouwdrukwerk meer mogelijkheden. Natuurlijk lag dat niet alleen aan het echtpaar, maar ook aan de steeds verder ontwikkelende technische mogelijkheden die ervoor zorgden dat de kaarten een product werden van de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Spreken we van een derde generatie Riezebos, ook bij Van der Eijk Uitvaartverzorging staat inmiddels de tweede generatie aan het roer. Nadat door het onverwacht verscheiden van Arjan de samenwerking tot een einde kwam, heeft Arjans dochter haar weg gevonden en werken we met Sabine net zo prettig samen als met haar vader voorheen.